Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fysioterapia Rautakunto


Kuopiontie 11
77700 RAUTALAMPI

puh. 045-2356556
info[a]rautakunto.fi

   

 

Faskian (lihaskalvo) toiminnan ja toimintahäiriöiden ymmärtäminen vaatii tarkkaa tietoa ja osaamista sekä ihmisen anatomian vankkaa osaamista näiden kaikkialla olevien ja monipuolisten kudosten osatekijöistä. Samoin on tärkeää ymmärtää faskioiden koordinoitua fysiologista vuorovaikutusta ja käyttäytymistä. 

Rautakunnossa ollaan kouluttauduttu ja perehdytty STECCON faskiamanipulaatiotekniikkaan. Useat tutkimukset vahvistavat Steccon vuosikausien tutkimustyön tuloksena syntyneen faskiamanipulaatio-terapiamenetelmän käytäntöjen luotettavuuden. 

 

Faskiamanipulaatiossa käytetään objektiivista arviointikäytäntöä, jotta pystytään ymmärtämään ja tunnistamaan faskian toimintahäiriöt. Näihin kuuluvat mm. palpaatiotestit ja toiminnalliset liiketestit, joilla systemaattisesti arvioidaan ja mitataan liikkeitä eri tasoissa. Tähän yhdistetään subjektiivinen arviointi asiakkaan vaivaan vaikuttavista tekijöistä, joita ovat mm. ikä, yleinen terveydentila, infektiot, traumahistoria, työ-ja vapaa-ajan kuormitus, lääkitykset. Näistä muodostetaan hoitohypoteesi, johon hoito perustuu.

 

Hoidon aikana ja hoidon jälkeen testeillä voidaan arvioida toiminnallisia muutoksia ja muutoksia oireilussa. 

 

Faskiamanipulaatio toteutetaan osana muuta fysioterapiaa ja mukaan liitetään esimerkiksi liikekontrollihäiriöiden kartoittamista ja terapeuttista harjoittelua syy-seuraus suhteen ymmärtämiseksi ja itse ongelmaan vaikuttamiseksi.