Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fysioterapia Rautakunto


Kuopiontie 11
77700 RAUTALAMPI

puh. 045-2356556
info[a]rautakunto.fi

   

 

Liikkontrolli - Kinetic Control

 

Kinetic Control on kansainvälinen fysioterapeuttien ryhmä , jonka ovat luoneet fysioterapeutit Sarah Mottram ja Mark Comerford. Kinetic Control menetelmän tavoitteena on tarkan tutkimisen perusteella löytää jokaisen asiakkaan kohdalla yksilölliset syyt kipujen ja toiminnanhäiriön taustalla. Näiden perusteella voidaan suunnitella yksilöllinen kuntoutusohjelma tarkasti määriteltyjen testien perusteella.

 

Perusajatuksena on se, että hallitsematon, liiallinen liike kuormittaa kudoksia ja aiheuttaa kivun. Kivuliaan liikkeen paikka ja suunta pyritään löytämään haastattelun ja eri testien pohjalta, yksilöllisesti valittuna.

Harjoitteiden tavoitteena on palauttaa liikkeen normaali kontrollijärjestelmä kivun lievittymiseksi, toimintahäiriön korjaamiseksi ja toimintakyvyn parantumiseksi. Harjoitteissa pyritään etenemään progressiivisesti ja siirtämään hallinta ja nivel/lihasjärjestelmän koordinoidumpi yhteistoiminta arkitoimiin ja  tarvittaessa myös voimaharjoitteluun/lajiharjoitteluun.

 

Lisäksi kuntoutusajatus perustuu ihmisen anatomian, biomekaniikan ja fysiologian ymmärtämiseen kipujen sekä toiminnanhäiriöiden taustalla. Jokaisella kuntoutuksessa käytettävällä toimenpiteellä ja/tai harjoitteella on oma tarkoituksensa ja tavoitteensa.

 

Viimeisimmät kuntoutuksen tutkimustulokset selkäkipuisilla ovat osoittaneet, että hoitotulos on tehokas nimenomaan spesifiä harjoittelua/kinetic control menetelmää käyttäen ja yhdistäen siihen manuaalista terapiaa.

 

Eli yhdistämällä manuaaliterapia Kinetic Control-menetelmään:

  • lievitetään jo aikaisessa vaiheessa kipua ja oireita
  • normalisoidaan lihaksen ja lihasten välistä toimintaa
  • parannetaan liikekontrollia
  • annetaan kudoksille aikaa parantua
  • ennaltaehkäistään ja vähennetään riskiä uusille, toistuvillee kiputiloille eli hoidetaan itse syytä eikä seurasta

 

Lisätietoja löydä www.kineticcontrol.com