Fysiikkavalmennus ja FAF Personal Training

HUOM! Personal Training -palveluihimme käy maksuvälineenä myös Smartum/Epassi/Edenred/Eazybreak.

Tarjoamme Sisä-Savossa Personal Training palveluita. Yrityksemme ”Traineri” on myös koulutukseltaan fysioterapeutti ja voi näin myös syventyä tarvittaessa harjoitusohjelmissa erityishuomiota vaativiin asioihin kuten esim. selkäongelmat,  tuki-ja liikuntaelimistön ongelmat ja sairaudet, kuntouttavat saliharjoitusohjelmat esim. polvioperaation jälkeen, raskaana olevien liikuntaohjelmat/synnytyksen jälkeiset liikuntaohjelmat, lihastasapainon ongelmat.

Personal Training pääpiirteittäin

Personal trainer = omavalmentaja, henkilökohtainen valmentaja, omaohjaaja

Ammatin suosio kasvaa jatkuvasti ympäri maailmaa ja vankistaa asemaansa myös meillä Suomessa. Kaikissa yksinkertaisuudessaan Personal Training on henkilökohtaista, suunnitelmallista, monipuolista kuntovalmennusta.

FAF aloitti ensimmäisenä Suomessa Personal Trainer – koulutuksen vuonna 1997. Vain lisenssoidut ja koulutetut ohjaajat saavat käyttää FAF Personal Trainer nimikettä.

Personal training voi tapahtua yksin valmentajan kanssa tai pienessä ryhmässä. Harjoittelua voidaan tehdä kuntosalilla, kotona omin välinein tai oman kehonpainoharjoittelua hyödyntäen, ulkona lenkkipolulla tai vaikka asiakkaan oman lempiharrastuksen parissa.

Lisenssoitu ohjaaja on käynyt läpi perusteellisen koulutuksen ja näin voit varmistua ohjaajan ammattitaidosta. Lisää koulutuksesta voit käydä lukemassa www.faf.fi.

Personal TrainerKenelle henkilökohtainen valmentaja?

1. aloittelijalle uuteen harrastukseen (esim. kuntosaliharjoituttelun  tai lenkkeilyn aloittaminen)kokeneelle kuntoilijalle lisäpotkua harjoitteluun ja vinkkejä oman kunnon kehitykseen

2. henkilölle joka tarvitsee tukea, tietoa ja motivointia liikkumisessa ja ravinnon kanssa

3. pienryhmille

4. laihduttajalle, jolla keinot ovat loppuneet

5. aktiiviselle kuntoilijalle apua tavoitteen saamiseksi (tehoa treeniin, ruokavalio tukemaan harjoittelua)

6. asiakkaille, joiden harjoitusohjelmien laadinta vaatii erityisosaamista ja tietotaitoa  mm. selkä- ja niska-ongelmaiset, TULE-ongelmista kärsivät, raskaana olevat, synnytyksestä palautuvat jne.

Personal Training paketteihin voi valita

1. Kuntotestaus: AEROBINEN KUNTO, LIHASKUNTO JA LIHASTASAPAINO. Testit antavat hyvin tietoa asiakkaan lähtötasosta ja kunnosta. Tällöin harjoitusohjelmat on helpompi suunnitella asiakkaan lähtötasolle sopiviksi ja tarkoituksenmukaisiksi.

2. Kehonalayysi: Rasvaprosentin mittaus, lihasmassan määrä prosentuaalisesti kehon painosta, viskeraalinenrasva eli sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrä, painoindeksi (BMI) sekä yksilölliset mitat ja kehotyypin kartoitus.

3. Kunto-ohjelmat ja erilaiset harjoitusohjelmat: AEROBINEN SYKEOHJATTU HARJOITUSOHJELMA, LIHASKUNTO-OHJELMAT (kuntosaliohjelmat, kotijumppa ohjelmat mm.), VENYTTELYOHJELMAT LIHASHUOLTOON.Myös Pilates-kotiohjelmat ja toiminnallinen harjoittelu.  

4. RAVINTOPÄIVÄKIRJAN ANALYSOINTI JA RAVINTO-OHJAUS + OHJEET (kirjallinen materiaali).

5. Personal Training: Personal trainer ohjaa asiakkaalleen ja käy asiakkaan kanssa läpi henkilökohtaisesti harjoitusohjelmat. Hän motivoi, kannustaa ja liikkuu mukana sekä neuvoo liikunnan ja ravinnon asioissa.

6. Henkilökohtaisen ohjauksen määrä ja tarve arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa ja aikataulutetaan.

Personal training käytännössä

Alkuhaastattelussa kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja tavoitteet sekä tehdään henkilökohtainen suunnitelma mitä lähdetään toteuttamaan. Alkuhaastattelu kartoittaa PT-paketin laajuutta ja aikataulutusta tavoitteille; miten paljon asiakas haluaa tietoa omasta lähtötasostaan ja kunnostaan ja paljonko tukea ja ohjeita asiakas tarvitsee ja missä ajassa tavoitteet on tarkoitus saavuttaa.

PT-paketin suuruus vaihtelee asiakkaan tarpeen mukaan; pienimmällään se voi olla kunto-ohjelma ja kunto-ohjaus ja 1-2 treenauskertaa asiakkaan kanssa, jolloin varmistetaan että osataan omin toimin suorittaa harjoitusohjelmaa.

Laajemmissa PT-paketeissa aikataulutetaan projekti ja tehdään kuntotestit, kehoanalyysi, kunto-ohjelmat ja sovitaan training kertoja asiakkaan tarpeen mukaan. Halutessaan ja tavoitteiden niin vaatiessa asiakkaalle tehdään myös ravinto-ohjaus.

Välillä voidaan tehdä välimittauksia ja testauksia, joilla seurataan tavoitteiden täyttymistä ja aikataulussa pysymistä.

Traineri treenauttaa asiakasta ja motivoi ja tsemppaa asiakasta. Hän käytännössä ohjaa liikkeissä ja harjoitteissa oikeaa suoritusteknikkaa, hengitystä ja kehonhallintaa. Näin opit suorittamaan harjoitteet oikein ja varmistat että harjoittelu on turvallista, keholle monipuolista ja tehokasta!

Kysy rohkeasti tarjousta PT-paketeista!